7 Ağustos 2009 Cuma

Özerklik, Sponsorluk ve Pazarlama

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü özerklik alanında yaptığı düzenlemelerden sonra sponsorluğun önemi iyice arttı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün istatistiklerine bakılırsa, her geçen gün sponsorluk miktarları artmakta. Özerklik sonrası spor branşlarının devamlılığını sağlayabilmesi için can damarı olan sponsorluk alanında pek çok çalışmanın yapıldığı görülmekte.

Spor branşlarının pazarlaması, sponsorluk miktarlarını arttıran etkenlerin en başında gelmekte. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün yayınladığı “Federasyonlara Yapılan Sponsorluklar” başlıklı istatistikte 36 branştan Eskrim branşı, 8. sırada 758.588.20 TL. ile yer bulmakta.

Özerklik sonrası, federasyonlarda, spor pazarlaması alanında bir yarışın başladığı, bu istatistikte de gözlemlenmekte. Kimse ürünü iyi pazarlanmayan bir spor branşına sponsor olarak, ayni ya da nakti destekte bulunmak istemeyecektir. Ürününün tanıtımı sponsor için önem taşımakta olacağından, sponsorlar güçlü pazarlama imkanları olan branşları tercih edebilirler. Branşı saklayarak ya da bir bölgede bazı insanların arasında yaparak bir yere varılamayacaktır. “Küçük olsun ama benim olsun” mantığı özerklik sonrası o branşların yok olmaya mahkum olması demektir. Etkin tanıtım, etkin pazarlama, çok sponsor demek. Geleceğe atılan adımlar, 81 ilde binlerce sporcuya doğru atılırsa, sponsorlardan destek her zaman sağlanabilir.

1 yorum:

  1. Evet zaten bir Spor bransinda basari maddi durumdan gecer maddi durumun ne kadar iyi olursa o kadar basarili olursun ve basariyiy bir o kadar yakalarsin arti sporu halka yayarsan ve aktuel hale getirirsen bir o kadarda sponsorlarin artar ve ilgi cekersin iste eskrim federasyonuda bunu yapiyor daha yolun basindayken cok büyük mesafeler kat etmis durumda ama saniyorumki daha bu bir baslangic ve ilerde daha cok sponsorlar ve daha cok basarilar görecegiz,zaten bunun isiklarinida yeni yetisen minik,yildiz ve genc sporcularimiz bize göstermis durumda.
    Zaten bunun örnekleride gözle görülüyor yeni acilan illerimizden Trabzon,Adiyaman bunu bize gösterdi ve en güzel örneklerinden birisi arti Erzurumda arkasindan büyük adimlarla geliyor.
    Benim temmenim bu illerin artmasi ve insallah 81 ilimizde arti onlarin ilcelerinde bile bu güzel sporun yapilmasi ve ülke olarak büyük bir ivme ve cikis yakalamamizdir eskrimde büyük ve basarili ülkelerde bu hep böyle olmustur.
    Eskrime bu büyük destegi saglayan Eskrim federasyonu baskani sayin Müminhan Bilgin beye ve yardimcilarina arti destek olan tüm sponsorlarimiza tesekkürlerimi burda sunmak istiyorum ve böyle devam etmelerini cani gönülden diliyorum yolunuz acik olsun

    Eskrim gönüllüsü

    YanıtlaSil