13 Ağustos 2009 Perşembe

Federasyon Başkanı Sayın Müminhan Bilgin’in Açıklaması

Federasyon Başkanı Sayın Müminhan Bilgin Federasyonun internet sitesinde ki bir yazıda birlik beraberlik mesajının yanı sıra Merkez Hakem Komitesindeki değişikliğe ve 2009 Dünya Eskrim Şampiyonası hazırlıklarından bahsetmekte.

Başkanın yazısı şöyle;

Eskrim ailesinin değerli bireyleri,

Ülkemiz eskrimi için, geride kalan süre içerisinde elde ettiğimiz sportif başarıların yanı sıra, federasyonumuzun ve doğal olarak ülkemiz eskriminin teşkilatlanması adına da akılcı, gerçekçi ve geleceğe dönük hamleleri yaptık. Özellikle, her geçen gün daha da büyüyen ailemizin tüm fertlerinin federasyonumuz ve Türk sporu için bir değer olduğu bilinciyle hareket ettik. Bu doğrultuda, henüz bizlerin görevde olmadığı dönemden önce adeta yok sayılan, hak ettiği itibarı görmeyen değerlerimizin hem bizlere, hem federasyonumuza hem de Türk eskrimine değer katacağına inandık. İlk günden itibaren gerek karşılıklı fikir alışverişi gerekse de yazılar, seminerler, yayınlar vs. gibi çalışmalarımıza katkılarının sağlanması yoluyla ülkemizin bu önemli değerleriyle irtibatımızı hiç koparmadık. Uzattığımız eli tutan da oldu, çeşitli sebeplerle “ben yokum” diyen de. Biz ise, elimizi tutanla “yokum” diyen arasında hiçbir ayrım yapmamaya özen gösterdik. Çünkü; o insanların bugün değişik nedenlerle yanımızda olmamasının, yarın da olmayacağı anlamına gelmeyeceğine inandık. Anlayacağınız, “Yeter ki, Türk eskrimi kalkınsın” anlayışımızın gereği olarak kapılarımızı hep açık tuttuk. İyi ki de böyle yapmışız. Çünkü daha dün, küçük bir kartopu olan ailemizin bugün nasıl da çığ gibi büyüdüğünü görüyor ve yarın eskrim ailesinin tüm zorlukların üstesinden kenetlenerek gelecek kocaman bir yuva olacağına inancımızı tazeliyoruz.

Kıymetli dostlar;

Camiamızda daha ilk günlerden uzattığımız dostluk elini ilk tutan isimlerin başında belki de Sayın Haluk Yamaç ve Sayın Halim Şener beyler geliyordu. Ülkemizde eskrime sağladıkları katkıların ardından uluslararası arenada ülkemizin adını başarıyla temsil eden bu iki değerli insana, bir an bile olsun egolarını hiç ön plana çıkarmadan çağrımıza olumlu yanıt verdikleri ve sadece Türk eskrimini düşünerek hareket ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Bildiğiniz üzere, Merkez Hakem Kurulumuzda Sayın Cem Oray ve Sayın Hakan Özden, görevlerinden istifa etmişlerdir. İstifaları tarafımdan kabul edilmiştir. Kendilerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. MHK’de gerçekleşen bu istifaların ardından, kendisini her anlamda kanıtlamış sayın Haluk Yamaç ve Sayın Gürol Koray’a tekliflerimizi yaptık. Kendileri de bu teklifimize olumlu yanıt vererek, görevi devraldılar. Kendilerine başarılar diliyorum. Sayın Halim Şener bey de, eğitim seminerlerimizde aktif rol üstlenerek, hem deneyimlerini genç arkadaşlarımıza aktarıyor hem de kalitesi ve birikimiyle camiamıza yön veriyor. Türk eskriminin ve gençlerimizin geleceği için bir adım atan herkes başımızın tacıdır.

Değerli eskrim gönüllüleri;

Zaman çok çabuk geçiyor. 2009 Büyükler Dünya Şampiyonası’nı organize etme hakkını aldığımız tarihin üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmiş. Sanki dün gibi… Ancak bu hızlı geçen zamanı bizler boş geçirmedik. Eylül ayında inşallah federasyonumuzun ne kadar başarılı bir organizasyon sergilediğini herkes görecek…
Eskrimde yarınların hep daha güzel şeyler getireceği inancıyla, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın…

Müminhan Bilgin
Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder